Diabetes type 1 - Kristiansund

Gruppeopplæring , 14.03.2018 , Medisinsk poliklinikk Kristiansund

På  kurset får pasienter og deres pårørende et allsidig innblikk i sykdommen, erfaringer av med-pasienter og ikke minst kostveiledning og innflytelse av fysisk aktivitet m.m.

Kursprogram:

Kl 09.00 Velkommen v/ diabetessykepleierne Bente H. Naalsund og Birte K. Bjerkestrand. Presentasjon av deltakere og fagpersoner. Hva er forventningene til kurset?

Kl 09.15 Hva er diabetes type 1? Årsak, symptomer, behandling og senkomplikasjoner. v/ lege i spesialisering

Kl 09.45 Pause

Kl 10.00 Hva er det i maten som påvirker blodsukkeret vårt? Hvordan lese varedeklarasjon i en matvare? Karbohydrattelling i praksis.
  Ca kl 1045  Strekk ved fysioterapeut
Vi ser på mattyper og øver på å beregne innhold.v/ klinisk ernæringsfysiolog Cecilie H. Larsen.

Kl 11.30 Hvordan beregne insulindose? v/ diabetessykepleier Bente H. Naalsund

Kl 12.00 Lunsj

Kl 12.30 Fysisk aktivitet. v/ fysioterapeut Nikolai Haga

Kl 13.00 Pause

Kl 13.15 Å leve med diabetes type 1.v/ brukerrepresentant

Kl 13.45 Blodsukkermåling og erfaringsutveksling.v/ diabetessykepleier Birte K. Bjerkestrand

Kl 14.15 Pause

Kl 14.30 Orientering om Diabetesforbundet.v/ Cecilie W. Roksvåg

Kl 15.00 Spørsmål og oppsummering.

Kursprogram

Tilvisning - du må ha tilvisning for å delta

du må ha tilvisning for å delta

Henvisning fra fastlege er nødvendig hvis ikke du har oppfølging ved medisinsk poliklinikk. Henvisningen sendes elektronisk til medisinsk poliklinikk av fastlegen.

Når og kor

14.03.2018
Stad
Kristiansund sjukehus
Auditoriet

Medisinsk poliklinikk Kristiansund
i samarbeid med Diabetsforbundet og Lærings- og meistringssenteret
Medisinsk poliklinikk, Tlf 71 12 23 00

Påmeldingsfrist

01. mars 2018 Til Medisinsk poliklinikk, Tlf 71 12 23 00
Helse Møre og Romsdal, Kristiansund sjukehus

Egenandel:

Egenandel kr 345,- (pr. 12. juli 2017) og blir ført opp i egenandelskortet. For pårørende og for den som har frikort er kurset gratis.

Regning vil bli utsendt i etterkant av kurset.

Manglende oppmøte uten å ha gitt beskjed:

kr 690,-

Lunsj inkl. kaffe/frukt:

Kr 130,- per person
Regning vil bli utsendt i etterkant av kurset.

Parkering:

Må den enkelte ordne med selv.

Fri fra jobb?

Du som er pasient har rett til å få fri fra arbeid for å delta på kurset, men det er opp til hver enkelt arbeidsgiver å gi fri med lønn.

Vennligst gi beskjed ved påmelding hvis det er spesielle behov mht mat, hørsel, språk etc. eller hvis du ikke ønsker å benytte deg av lunsjtilbudet.