IBD, Ulcerøs colitt og Morbus crohn - Kristiansund

Gruppeopplæring, 05.11.2019, Medisinsk avdeling Kristiansund

Pårørende er hjertelig velkommen til å delta.

Målgruppe:

Personer som har diagnosen Ulcerøs colitt og Morbus crohn. Pårørende er hjertelig velkommen til å delta.

Program

0900 Velkommen, presentasjon og forventninger ved sykepleierne Hege Aarøe Ekholm og Eva Ulset Lied
0915 IBD – behandling og oppfølging, ved overlege  Ellen Melsom (inkl. kort pause)
1045 Pause
1100 Ernæring, ved klinisk ernæringsfysiolog Irene Mork
1145 Erfaringer og psykologiske perspektiv i å leve med IBD ved brukerrepresentant
1215 Lunsj
1245 Informasjon om medisiner mm, ved sykehusfarmasøyt Ingebjørg Sandøy Rødahl
1330 Pause
1345 Informasjon om Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) ved Linda R.Knudsen
1415 Utfordringer i hverdagen med IBD – ved Ellen, Eva og Hege,
 korte foredrag og dialogkafé rundt temaene arbeid,familie, reiser,seksualitet,sosialt mm
 De fleste fagpersonene deltar og rullerer på bordene.
1515 pause
1530 Oppsummering og evaluering og avslutning.

*Med forbehold om endringer i programmet

Programmet i pdf format

Tilvisning - du må ha tilvisning for å delta

du må ha tilvisning for å delta

Pårørende trenger ikke henvisning.

Når og kor

05.11.2019
09:00-15:30 1 dag
Stad
Kristiansund sjukehus
Auditoriet

Medisinsk avdeling Kristiansund

Medarrangør

i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret

Ved spørsmål, ta kontakt med medisinsk poliklinikk
tlf. 71 12 23 00

Påmelding og henvisning:

For å kunne delta må du ha henvisning fra lege eller intern henvisning hvis du er under behandling på sjukehuset. Henvisningen som sendes elektronisk til medisinsk poliklinikk ved Kristiansund sjukehus. Pårørende trenger ikke henvisning.

Påmeldingsfrist:

21. oktober 2019

Egenandel:

Kr. 351,- (påføres egenandelskort)
For den som har frikort er kurset gratis. Ingen egenandel for pårørende. Regning vil bli utsendt i etterkant av kurset.
Takst for ikke å ha møtt uten å ha gitt beskjed er kr. 702,-

Lunsj:

Kr. 130,- inkl. kaffe/te og frukt
Ved spesielle behov i forhold til mat/ hørsel ol. vennligst gi beskjed ved påmelding

Parkering må den enkelte ordne med selv