Kurs for deg med IBD - Kristiansund

Gruppeopplæring , 15.01.2019 , Medisinsk avdeling Kristiansund

For personer som har diagnosen Ulcerøs colitt og Morbus crohn. Pårørende er hjertelig velkommen til å delta.

Program
0900 Velkommen, presentasjon og forventninger ved sykepleierne Hege Ekholm Aarøe og Eva Ulset Lied
0915 IBD – behandling og oppfølging, ved overlege  Ellen Melsom
1030 Pause
1045 Erfaringer og psykologiske perspektiv i å leve med IBD ved brukerrepresentant
1115 Informasjon om medisiner mm, ved sykehusfarmasøyt Ingebjørg Sandøy Rødahl
1145 Lunsj
1215 Ernæring, ved klinisk ernæringsfysiolog Irene Mork
1300 Pause
1315 Informasjon om Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) ved Linda R. Knudsen
1345 Utfordringer i hverdagen med IBD – ved Ellen, Eva og Hege, korte foredrag og dialogkafé rundt temaene arbeid, familie, reiser, seksualitet,sosialt mm De fleste fagpersonene deltar og rullerer på bordene.
1445 pause
1500 Oppsummering og evaluering (slutt ca kl 1515)

*Med forbehold om endringer i programmet

Tilvisning - du må ha tilvisning for å delta

du må ha tilvisning for å delta

For å kunne delta må du ha henvisning fra din lege som sendes elektronisk til medisinsk poliklinikk ved Kristiansund sjukehus. Pårørende trenger ikke henvisning.

Når og kor

15.01.2019
Stad
Kristiansund sjukehus
Auditoriet

Medisinsk avdeling Kristiansund
i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret
Ved spørsmål, ta kontakt med medisinsk poliklinikk
tlf. 71 12 23 00

Påmelding og henvisning:

Påmeldingsfrist:

8. januar 2019

Egenandel:

Kr. 351,- (påføres egenandelskort)

For den som har frikort er kurset gratis. Ingen egenandel for pårørende. Regning vil bli utsendt i etterkant av kurset.

Takst for ikke å ha møtt uten å ha gitt beskjed er kr. 702,-

Lunsj:

Kr. 130,- inkl. kaffe/te og frukt

Ved spesielle behov i forhold til mat/ hørsel ol. vennligst gi beskjed ved påmelding

Parkering må den enkelte ordne med selv