Ulcerøs kolitt / Crohns sykdom - Molde

Gruppeopplæring, 10.03.2020, Medisinsk avdeling Molde

For personer som har fått diagnosen Ulcerøs Kolitt og Crohns sykdom. Pårørende er hjertelig velkommen til å delta.

Målet er at du skal oppleve trygghet og mestring med egen kroniske sykdom. Det blir undervist både om behandling, kosthold, ernæring, i tillegg en brukerhistorie. En er også innom temaet «det psykiske aspektet ved kronisk sykdom» .

Målgruppe: Personer som har fått diagnosen Ulcerøs Kolitt og Crohns sykdom. Pårørende er hjertelig velkommen til å delta.

Påmeldingsfrist: 25.02.2020

Program i PDF-format

Tilvisning - du må ha tilvisning for å delta

du må ha tilvisning for å delta

For å delta må du ha henvisning fra lege. Du blir automatisk påmeldt når henvisning sendes elektronisk til Medisinsk avdeling, Molde sjukehus. Pårørende trenger ikke henvisning.

Når og kor

10.03.2020
08:45-15:15 1 dag
Stad
Molde sjukehus
Festsalen

Medarrangør

i samarbeid med Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer og
Lærings- og mestringssenteret

Medisinsk poliklinikk tlf. 71 12 22 25

Program:

08.45-09.00 Registrering
09.00 Velkommen, og kort info om IBD-skolen v/sykepleier på medisinsk avdeling
09.15 Ulcerøs kolitt og Crohns sykdom – Sykdomsforståelse,  medisinsk behandling og tilleggs-sykdommer v/overleger i gastro: Espen C. Skarsvåg og Esben Riise
10.15 Det psykiske aspektet ved kronisk sykdom v/sykehusprest Håvard Ervik
11.00 Pause
11.15 Kost og ernæringsveiledning v/klinisk ernæringsfysiolog Torunn Melnes
12.00 Lunsj og erfaringsutveksling
12.45 «Å leve med kronisk sykdom»  v/brukerrepresentant
13.05 Informasjon om Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer
13.20 Rettigheter ved kronisk sjukdom v/sosionom Magni Hånes
14.00 Pause
14.15 Kirurgisk behandling v/overlege i kirurgi Kenneth Klemetzen
15.00-15.15 Evaluering og avslutning

Med forbehold om endringer i programmet

Praktisk informasjon:

Målgruppe:

Påmelding:

Påmeldingsfrist:

25.02.2020

Egenandel:

Kr.351,- (påføres egenandelskortet). Ingen egenandel for den som har frikort eller for pårørende. Faktura sendes i etterkant av kurset.

Bindende påmelding:

Det er bindende påmelding. Ved ikke møtt uten å ha gitt beskjed vil den enkelte bli belastet med 1053,-

Kaffe/te, frukt og lunsj:

kr 150,- per person. Faktura sendes i etterkant av kurset. Gi beskjed dersom du ikke ønsker bevertning.

Rettigheter ved opplæring for pasienter og pårørende: se dine rettigheter på https://helse-mr.no/behandlinger/pasient-og-parorandeopplering

Parkering må den enkelte ordne med selv

Ved spesielle behov i forhold til mat/ hørsel ol. vennligst gi beskjed ved påmelding