Seksjon for habilitering av barn og unge Ålesund

Seksjon for habilitering av barn og unge ved Ålesund sjukehus er eit av Helse Møre og Romsdal HF sine to habiliteringstilbod for personar mellom 0-18 år. Tenesta gir tverrfagleg tilbod til barn og unge med nedsett funksjonsevne, som følgje av medfødde eller tidlig erverva tilstandar, skadar i nervesystem eller bevegelsesapparat.

Oppmøtestad
Åsebøen 11, blokk nordaust for Ålesund sjukehus.
Besøkstider
måndag 08:00-15:30
Måndag - fredag kl 08:00 - 15:30
Helse Møre og Romsdal
6026 Ålesund
Ålesund sjukehus
Åsehaugen 5(Google maps)
Medisinsk nødtelefon 1 1 3

​Endre/avbestille time

Må du avbestille eller endre time, så ber vi deg ta kontakt med vår ekspedisjon - på telefon. Det er viktig at ringer så snart som råd og seinast innan 24 timar før avtalt time. Unytta timar som ikkje blir varsla vil bli fakturt. Ekspedisjonstida er frå måndag til fredag, kl 08.00 – 15.30.

Barn og unge i familien?

​Barn og unge blir påverka når nokon i familen blir sjuke. Dei treng å forstå kva som skjer. Vi på sjukehuset skal bidra til at barn og unge blir tatt godt vare på i slike situasjonar.

Les om kva vil gjer for barn og unge som er pårørande

Internett/Wifi

Pasientar og besøkande kan bruke gratis trådlaust internett i deler av sjukehuset, men diverre ikkje i alle avdelingar/etasjar enno. Utbygging av dekninga pågår. Sjå etter GjestenettHMN på mobil eller datamaskin.

Passord på SMS
Når du opnar nettlesaren får du opp ei side der du kan bestille gratis passord for å logge deg på nettet. Dette passordet varer ei veke. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt, og får då tilsendt eit passord på SMS.

Parkering

​​Besøksparkering på tilvist stad på sjukehusområdet. Betaling pr. time kontant eller bankkort.

Kart over sjukehusområdet, inkludert informasjon om parkering.

Biletet er klikkbart og gir større versjon (pdf).

Pasienthotellet

​​​Næraste alternativ for pasientar og pårørande som treng overnatting er pasienthotellet på Åse.

Åse hotell

Presteteneste

Treng du nokon å snakke med? ​
Prestetenesta er tilgjengeleg for å lytte til deg, om du berre vil slå av ein prat eller dele ting du tenker på.

Prestetenesta si viktigaste oppgåve er samtalar med pasientar og pårørande. Dei tilbyr også undervising, rettleiing, og samtalegrupper, både for pasientar og tilsette.

Presten og diakonen er her for alle, og kan formidle kontakt med andre trussamfunn, religionar eller livssynsorganisasjonar.

Kontaktinformasjon og meir om prestetenesta

Reise og tilkomst

Pasientreiser er reiser til og frå offentleg godkjent behandling. Sjukehuset har ansvaret for pasientreiser og dekker rimelegaste reisemåte for pasienten. Meir informasjon finn du på pasientreiser.no.

Buss

Fram Ekspress og alle andre bussar går innom busslomma ved sjukehuset i Volda og i Ålesund. Unntak: Flybussen i Ålesund stoppar berre ved busslomme oppe ved hovudvegen. I Molde og Kristiansund går ikkje Fram Ekspress til sjukehusa, men korresponderer med bybuss i begge byane.

Fly
Molde lufthavn, Årø ligg om lag 7 km frå Molde sjukehus.

Kristiansund lufthavn, Kverberget ligg om lag 8 km frå Kristiansund sjukehus.

Ørsta-Volda lufthamn, Hovden ligg om lag 8 km frå Volda sjukehus

Ålesund lufthavn, Vigra ligg om lag 23 km frå Ålesund sjukehus.

Sjukehusapoteket i Ålesund

​Apoteket ligg på nordsida av sjukehuset, nær inngangen til poliklinikkane.

Opningstider og kontaktinformasjon finn du på sjukehusapoteket sine sider

Ta bilde?

​Mange pasientar og pårørande ønsker å ta bilde eller video som eit minne frå tida på sjukehuset. Det kan du gjere så lenge det er deg sjølv, pårørande eller vener som blir avbilda.

Det ikkje er lov å ta bilde av medpasientar eller tilsette uten at dei har sagt at det er greit.

Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sjukehuset.

Tilvisingsskjema - habilitering av barn og unge

• 4.1 torsdag
    Asperger syndrom - for ungdom - Volda

Opplæring for ungdom frå 8. klasse (13-18 år) med Autismespektervanskar / Asperger syndrom. Åtte samlingar med oppstart 4. januar. Les meir i vedlagt invitasjon!

• 28.2 onsdag
    Autismespektervanskar / Asperger syndrom - foreldre, Volda

Opplæring til foreldre/føresette. To kursdagar. Les meir i vedlagt invitasjon!

• 1.3 torsdag
    Foreldrearena, Kristiansund

Erfaringsutveksling om din hverdag. Gruppebasert tilbud til foreldre som har barn med nedsatt funksjonsevne eller langvarig sjukdom. Mer info i vedlagt invitasjon!

• 1.3 torsdag
    Autismespekter / Asperger - foreldre, Ålesund

Opplæring for foreldre/foresatte til barn med Asperger syndrom som ønsker kunnskap om og forståelse for barnets utfordringer i forhold til sin diagnose. Opplæringen går over to enkeltdager. Mer informasjon i vedlagt invitasjon!

• 7.3 onsdag
    Starthjelp - foreldre, Ålesund

Et opplæringstilbud til foreldre som har fått barn med nedsatt funksjonsevne og/eller langvarig sjukdom. Opplæringa går over fire enkeltdager. Mer informasjon i vedlagt invitasjon!

• 14.3 onsdag
    Eit annleis søskenliv, Ålesund

Korleis er det å vere søsken til barn som er funksjonshemma og har spesielle behov? Kurset er både for foreldre/nærpersonar og tilsette i ulike sektorar i kommunane. Meir informasjon finn du i vedlagt invitasjon!

• 11.4 onsdag
    ADHD foreldre, Volda

Opplæring for foreldre/føresette til barn med ADHD. Les meir i vedlagt invitasjon!

• 21.11 onsdag
    Rettigheitskurs i Volda og Molde - hausten 2018

Kva er viktig for meg og familien? Hjelpe- og støtteordningar for barn, ungdom og familien. Målgruppa er ungdom over 16 år og foreldre/føresette til barn/unge i skulealder. Meir informasjon om kurset, samt om påmelding m.v., blir lagt ut seinare.