Seksjon for habilitering av barn og unge Kristiansund

Seksjon for habilitering av barn og unge ved Kristiansund sjukehus er eit av Helse Møre og Romsdal HF sine to habiliteringstilbod for personar mellom 0 - 18 år. Habilitering er målretta arbeid for å byggje opp og støtte funksjonar, samspel, livskvalitet og deltaking hos barn som er født med funksjonshemming eller som blir funksjonshemma før fylte 18 år. Også andre barn og unge med behov for tverrfagleg habiliteringsteneste kan få tilbod hos oss.

Les meir om Seksjon for habilitering av barn og unge Kristiansund

Seksjon for habilitering av barn og unge Kristiansund

Habiliteringsarbeid er basert på at fleire fagpersonar arbeider saman. I tenesta arbeider ergoterapeutar, fysioterapeut, lege, pedagogar, psykolog, sjukepleiar og vernepleiarar. Alle som er i kontakt med oss får ein eigen kontaktperson/koordinator ved tenesta.

Dette er dei tre viktigaste arbeidsområda for tenesta:

• Utgreiing og diagnostisering av barn og ungdom i aldersgruppa 0 - 18 år for aktuelle problemstillingar.
  • Rettleiing og råd til tiltak rundt barnet/ungdomen.
  • Kurs/opplæring for foreldre og fagpersonar i kommunane.

Seksjonsleiar: Eva Løkvik

Oppmøtestad
Seksjon for habilitering av barn og unge ligg i Sykehusgt. 2, like ved Kristiansund sjukehus.
Måndag - fredag kl 08:00 - 15:30

Helse Møre og Romsdal HF
6026 Ålesund

Kristiansund sjukehus
Herman Døhlens vei 1(Google maps)
6508 Kristiansund
Medisinsk nødtelefon 1 1 3

​Endre/avbestille time

Må du avbestille eller endre time, så ber vi deg ta kontakt med vår ekspedisjon - på telefon. Det er viktig at ringer så snart som råd og seinast innan 24 timar før avtalt time. Unytta timar som ikkje blir varsla vil bli fakturt. Ekspedisjonstida er frå måndag til fredag, kl 08.00 – 15.30.

Internett/Wifi

Pasientar og besøkande kan bruke gratis trådlaust internett i deler av sjukehuset, men diverre ikkje i alle avdelingar/etasjar enno. Utbygging av dekninga pågår. Sjå etter GjestenettHMN på mobil eller datamaskin.

Passord på SMS
Når du opnar nettlesaren får du opp ei side der du kan bestille gratis passord for å logge deg på nettet. Dette passordet varer ei veke. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt, og får då tilsendt eit passord på SMS.

Presteteneste

Treng du nokon å snakke med? ​
Prestetenesta er tilgjengeleg for å lytte til deg, om du berre vil slå av ein prat eller dele ting du tenker på.

Prestetenesta si viktigaste oppgåve er samtalar med pasientar og pårørande. Dei tilbyr også undervising, rettleiing, og samtalegrupper, både for pasientar og tilsette.

Presten og diakonen er her for alle, og kan formidle kontakt med andre trussamfunn, religionar eller livssynsorganisasjonar.

Kontaktinformasjon og meir om prestetenesta

Reise og tilkomst

Pasientreiser er reiser til og frå offentleg godkjent behandling. Sjukehuset har ansvaret for pasientreiser og dekker rimelegaste reisemåte for pasienten. Meir informasjon finn du på pasientreiser.no.

Buss

Fram Ekspress og alle andre bussar går innom busslomma ved sjukehuset i Volda og i Ålesund. Unntak: Flybussen i Ålesund stoppar berre ved busslomme oppe ved hovudvegen. I Molde og Kristiansund går ikkje Fram Ekspress til sjukehusa, men korresponderer med bybuss i begge byane.

Fly
Molde lufthavn, Årø ligg om lag 7 km frå Molde sjukehus.

Kristiansund lufthavn, Kverberget ligg om lag 8 km frå Kristiansund sjukehus.

Ørsta-Volda lufthamn, Hovden ligg om lag 8 km frå Volda sjukehus

Ålesund lufthavn, Vigra ligg om lag 23 km frå Ålesund sjukehus.

Sjukehusapoteket i Kristiansund

Spisestader

​Kantina i 2. etasje er open for pasientar, pårørande og tilsette.

Kantina har følgjande opningstider:

• Måndag til fredag: kl 08.00 - 14.30
  • Helg og høgtid: stengt

I tillegg kan du finne kiosk i 1. etasje ved Kristiansund sjukehus.

Ta bilde?

​Mange pasientar og pårørande ønsker å ta bilde eller video som eit minne frå tida på sjukehuset. Det kan du gjere så lenge det er deg sjølv, pårørande eller vener som blir avbilda.

Det ikkje er lov å ta bilde av medpasientar eller tilsette uten at dei har sagt at det er greit.

Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sjukehuset.

Tilvisingsskjema - habilitering av barn og unge

• 23.1 tysdag
    Asperger syndrom - for foreldre - Kristiansund

Opplæring for foreldre/føresette til ungdom 13-18 år med autismespektervanskar/Asperger syndrom. Det er to dagssamlingar i januar og ein oppfølgingsdag i august 2018. Les meir i vedlagt invitasjon!

• 6.2 tysdag
    Asperger syndrom - for ungdom - Kristiansund

Opplæring for ungdom frå 8. klasse med autismespektervanskar/Asperger syndrom. Totalt åtte samlingar med oppstart 6. februar 2018. Meir informasjon finn du i vedlagt invitasjon!

• 13.2 tysdag
    Rettigheitskurs - til foreldre og ungdom, Ålesund

Kva er viktig for meg og familien? Hjelpe og støtteordningar for barn, unge og deira familie med helseutfordringar/funksjonsvanskar. Opplæringa er for foreldre til barn/unge i skulealder, og for ungdom over 16 år. Meir info om kurset kjem seinare.

• 28.2 onsdag
    ADHD foreldre, Kristiansund

Opplæring for foreldre/foresatte til barn med med ADHD. Kurset går over to enkeltdager i Kristiansund. Mer informasjon finner du i vedalgt invitasjon.

• 7.3 onsdag
    Rettigheitskurs - til foreldre og ungdom, Kristiansund