Avdeling for medisinsk biokjemi, seksjon Molde

Avdeling for medisinsk biokjemi tilbyr tenester innan klinisk kjemi, hematologi/koagulasjon og blodbank. Her blir prøver både frå sjukehuset og frå primærhelsetenesta analysert.

Les meir om Avdeling for medisinsk biokjemi, seksjon Molde

Avdeling for medisinsk biokjemi, seksjon Molde

Opningstider for poliklinisk prøvetaking er måndag - fredag kl. 08:00 - 15:00.

Ver merksam på at poliklinisk prøvetaking etter kl. 15:00 blir utført berre etter avtale med rekvirenten.

Dersom det må takast blodprøve etter kl. 15:00, må ein dessverre rekne med litt ventetid. Bioingeniør på vakt kan vere opptatt med prøvetaking og analysering knytt til akutte situasjonar.

Lab handbok

Lab handbok for medisinsk biokjemi

Analyseliste
Analytisk variasjon

Ringegrenser

Blodbanken i Molde

Blodbanken ved Molde sjukehus

Rekvisisjonar og prøvetakingsutstyr

Vi tilbyr våre rekvirentar elektronisk bestilling av prøvetakingsutstyr og rekvisisjonar, ved å fylle ut skjema og sende til oss.
Vi gjer merksam på at vi leverer gratis utstyr på vilkår av at prøvene vert rekvirerte og sende til laboratoria i Helse Møre og Romsdal.

Bestilling av prøvetakingsutstyr og rekvisisjonar.

Informasjon frå laboratoriet

Nyare utgåver ligg under avdelingssida for medisinsk biokjemi
Justering av referanseintervall for serum-folat (17.03.2017)
Ny analyse kalprotektin (16.03.2017)
Informasjon til pasientene (16.03.2017)
Nr. 8/2017: Overgang fra plasma til serum
Nr. 7/2017: AFP alfa-føto-protein analysen flyttes til Ålesund
Nr. 26/2016: Anti-dsDNA - ny referansegrense
Nr. 27b/2016: Albumin kreatinin ratio i urin - ny analyse i Molde
Nr. 5/2015: Nedleggelse CKMB og laktosebelastning (29.06.2015)

Medisinsk biokjemi Molde

Seksjonsleiar - Cecilie Eikrem Myklebust
cecilie.eikrem.myklebust@helse-mr.no

Ulike fagområde ved avdelinga

Blodbanken - Fagbioingeniør Katrine Rindarøy
katrine.rindaroy@helse-mr.no

Preanalyse/urin - Fagbioingeniør Egil Berild
egil.arve.berild@helse-mr.no

Hematologi/blodgass/koagulasjon - Fagbioingeniør Ragna Aaram Ulset
ragna.aaram.ulset@helse-mr.no

Maskinell analyse/protein/
andre kjemiske analysar - Fagbioingeniør Ida Ellegaard
ida.ellegaard@helse-mr.no

Maskinell analyse/ANA/allergen - Fagbioingeniør Ragnhild Øvstedal
ragnhild.ovstedal@helse-mr.no

Labekspedisjonen - Kontorfagleg koordinator Åse Gjeldvik
ase.gjeldvik@helse-mr.no

Oppmøtestad
Når du kjem inn hovudinngangen til sjukehuset finn du laboratoriet i 2. etasje. Ta til høgre når du kjem opp trappa.
Besøkstider
måndag - fredag Kl. 08:00 - 15:00
71122030
måndag - fredag Kl. 08:00 - 15:00
Helse Møre og Romsdal HF
6026 Ålesund

Besøkstid Molde sjukehus

Besøkstidene er på dei fleste avdelingene kl. 14:30 - 15:30 og kl. 19:00 - 19:30. Vi vil oppmode besøkjande om å ta kontakt med den aktuelle avdelinga før pasientbesøket.

Har du andre spørsmål om besøkstider, kontakt den sengeposten det gjeld eller Helse Møre og Romsdal sitt sentralbord, tlf. 71 12 00 00

Internett/Wifi

Pasientar og besøkande kan bruke gratis trådlaust internett på sjukehuset. Sjå etter GjestenettHMN på mobil eller datamaskin.

Passord på SMS
Når du opnar nettlesaren får du opp ei side der du kan bestille gratis passord for å logge deg på nettet. Dette passordet varer ei veke. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt, og får då tilsendt eit passord på SMS.

Presteteneste

Treng du nokon å snakke med? ​
Prestetenesta er tilgjengeleg for å lytte til deg, om du berre vil slå av ein prat eller dele ting du tenker på.

Prestetenesta si viktigaste oppgåve er samtalar med pasientar og pårørande. Dei tilbyr også undervising, rettleiing, og samtalegrupper, både for pasientar og tilsette.

Presten og diakonen er her for alle, og kan formidle kontakt med andre trussamfunn, religionar eller livssynsorganisasjonar.

Kontaktinformasjon og meir om prestetenesta

Reise og tilkomst

Pasientreiser er reiser til og frå offentleg godkjent behandling. Sjukehuset har ansvaret for pasientreiser og dekker rimelegaste reisemåte for pasienten. Meir informasjon finn du på pasientreiser.no.

Buss

Fram Ekspress og alle andre bussar går innom busslomma ved sjukehuset i Volda og i Ålesund. Unntak: Flybussen i Ålesund stoppar berre ved busslomme oppe ved hovudvegen. I Molde og Kristiansund går ikkje Fram Ekspress til sjukehusa, men korresponderer med bybuss i begge byane.

Fly
Molde lufthavn, Årø ligg om lag 7 km frå Molde sjukehus.

Kristiansund lufthavn, Kverberget ligg om lag 8 km frå Kristiansund sjukehus.

Ørsta-Volda lufthamn, Hovden ligg om lag 8 km frå Volda sjukehus

Ålesund lufthavn, Vigra ligg om lag 23 km frå Ålesund sjukehus.

Sjukehusapoteket i Molde

Spisestader

​Kantina i sokkeletasjen (aust) er open for pasientar, pårørande og tilsette.

Kantina har følgjande opningstider:

• Måndag til fredag: 09.00 - 15.30
  • Laurdag og søndag: stengt

Ta bilde?

​Mange pasientar og pårørande ønsker å ta bilde eller video som eit minne frå tida på sjukehuset. Det kan du gjere så lenge det er deg sjølv, pårørande eller vener som blir avbilda.

Det ikkje er lov å ta bilde av medpasientar eller tilsette uten at dei har sagt at det er greit.

Vi håper alle viser respekt for personvernet under besøket på sjukehuset.

Arteriell blodgass Moldehttps://helse-mr.no/behandlinger/arteriell-blodgass-moldeArteriell blodgass MoldeAArteriell blodgassArteriell blodgassArteriell blodgassArteriell blodgass
Blodprøve Moldehttps://helse-mr.no/behandlinger/blodprove-moldeBlodprøve MoldeBBlodprøveBlodprøveBlodprøveBlodprøve

Blodbanken Moldehttps://helse-mr.no/avdelinger/klinikk-for-diagnostikk/avdeling-for-medisinsk-biokjemi/avdeling-for-medisinsk-biokjemiseksjon-molde/blodbanken-moldeBlodbanken MoldeBlodbanken i Molde utfører totalt ca 2300 tappinger i året, hvorav ca 200 ved tappestasjonen på Sunndalsøra. Vi har ca 1300 aktive blodgivere. Vi treng minimum 200 nye blodgivere årlig.Å gi blod er frivillig. Den som gir blod får ingen beta...