Videokonferansar for læring og meistring i Midt-Norge

For videokonferanserom er nummeret hmr.ropp@uc.nhn.no, innanfor helsenettet fungerer også nr  997142.

På Skype for business er adressa også: hmr.ropp@uc.nhn.no.

Om ikkje anna er oppgitt er tidspunktet fra 11:15 til 12:00.

Videokonferanser
​TIDSPUNKT​TITTEL​FØREDRAGHALDAR​KOMMENTAR
​2021​​
​​3. februar 2021​Hva er det viktigste å huske på når man holder digitale kurs?​​​Kari Hagen Avdelingsleder Tjenesteinnovasjon, kommunikasjon og teknologi
Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser
​3. mars 2021​Høre-apparat-kurs og høreapparatvideoer.
​Audiograf Gøril Ohrstrand Blengsli Hørselssentralen, Ålesund
​Om du vil se videoene på forhånd kan du se dem HER.
​14. april 2021​Hva bør primærhelsetjenesten gjøre for å støtte pasientens egenmestring?
​Ansvarlig: Professor Aslak Steinsbekk, NTNUBygger på artikkel som du finner HER
PowerPoint fra foredraget finner du her:
Steinsbekk Støtte egemestring primærhelsetjenesten 070421.pdf.

​29.september 2021
​Tittel ikke klar
​Førsteamanuensis
Stein Conradsen Institutt for pedagogikk,​Høgskulen i Volda

​24. november 2021
​Pasientportaler - hva er det og hva viser forskningen?
​Stipendiat Martine Stecher Nielsen​, institutt for Psykisk Helse, NTNU

​2020  Innlegg
​29.januar 2020Hvem bruker – og liker nettbaserte helsetjenester? ​Anne Helen Hansen
spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin, lege ved Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) og førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø (UiT)
​Forskningsartikkel: https://www.jmir.org/2019/5/e13615/
25.mars 2020​Åpent for kommuner, brukerorganisasjoner og andre interesserte
​13.mai 2020​Noen problemstillinger om medvirkning og ansvar for egen helse​Gloria Traina PhD-stipendiat, Universitetet i Oslo
​2.september 2020Helse-pedagogiske metoderAndré Vågan, Seniorforsker ved NK LMHPresentasjon på videokonferansen
​okt/november 2020​Regional samling i TrondheimUtsatt til våren 2021
4.november 2020Bruk av VR (virtuell virkelighet) i opplæring og trening)​Ansvarlig Professor Aslak Steinsbekk

Steinsbekk sin presentasjon

​Aslak Steinsbekk vil fortelle om bruk av virtuell virkelighet (VR) generelt og i opplæring og trening. De har forsket fram flere løsninger innen opplæring av helsepersonell (www.virsam.no ) og vil fortelle om dette. I tillegg vil det bli eksempler på hvordan VR kan brukes av pasienter.

​9.desember 2020​«Hva blir viktig når livet blir mer?»

​Berit Nesseth Otterlei

Rådgiver i Ressurs for opplæring av pasienter og pårørende i  Midt-Norge (ROPP)

​En erfaringsoppsummering fra en søster, mor og kone i møte med alvorlig sykdom, utviklingshemming og sjeldent syndrom, samt en og annen betraktning fra fagperson-perspektivet som helsesykepleier.