Mentaliseringsbasert Psykopedagogisk gruppe (MBT-P) - Ålesund

For personar som ynskjer å jobbe med å forstå eigne og andre sine kjensler, tankar, handlingar og motiv betre.

Tilvisning - du må ha tilvisning for å delta

du må ha tilvisning for å delta

Før oppstart i mentaliserings-basert psykopedagogisk gruppe må du ha fast behandlar spesialist-helsetenesta eks. ved Vaksenpsykiatrisk poliklinikk.

Fastlegen din kan tilvise deg til slik behandlar som i samråd med deg tilviser til behandling i mentaliseringsbasert pedagogisk gruppe dersom det er aktuelt for deg.

Kvifor delta på kurs

Vi ynskjer å auke forståinga både for deg sjølv og andre i situasjonar der ein samhandlar.

Mentalisering gir oss betre hjelp til å regulere følelsar gjennom å auke forståing av eigne og andre sine intensjonar og reaksjonar. På den måten kan ein unngå å misforstå kvarandre og ikkje legge til grunn anna hensikt enn det som var meint.

Mentalisering kan beskrivast som evna til å sjå seg sjølv utanfrå, og å sjå andre innanfrå.

Innhald

Pedagogisk gruppe med undervisning og øvingar gjennom heimeoppgåver.

Fokus på 4 tema:

• Mentalisering
• Tilknytning
• Kjensler
• Gruppeterapi

Det er ikkje ei samtaleterapigruppe, men i gruppa kan ein likevel utveksle eigne erfaringar som døme på dei tema som det vert undervist om.

Praktiske opplysningar

Gruppa møtast ein dag i veka à 45 min x 2 og 15 min pause over 6 veker.

8 – 10 deltakarar

Rettar og eigenandel

Sjukemelding: Dersom du treng sjukmelding, kontakt fastlegen din.

Pasientar har rett til fri for å delta på pasientopplæring. Rettar ved reise og opphald gjeld som ved andre polikliniske timar på sjukehuset.

Du må betale eigenandel som ved ein vanleg poliklinisk konsultasjon. Dette går inn i frikortgrunnlaget, ingen eigenandel for deg som har frikort. Faktura sendes etter kurset.

Lenke til utfyllande informasjon om eigenandel og andre rettar finn du her

Nyttige nettsider