Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal. Foto: Steinar Melby.

Om oss

Helse Møre og Romsdal HF har ansvaret for den offentlege spesialist-helsetenesta i Møre og Romsdal. Våre hovudoppgåver er pasientbehandling, utdanning av helsepersonell, forsking og opplæring av pasientar og pårørande.

"På lag med deg for helsa di."

Om oss - Helse Møre og Romsdal from Helse Møre og Romsdal on Vimeo.

Om helseføretaket

Helse Møre og Romsdal har om lag 6 600 tilsette og leverer tenester til om lag 264 000 innbyggjarar i Møre og Romsdal. Verksemda er fordelt mellom Ålesund sjukehus, Volda sjukehus, Molde sjukehus, Kristiansund sjukehus og fleire mindre institusjonar. Budsjettet for 2016 er på nærare 6 milliardar kroner.

Befolkingstal

Befolkingstal i Helse Midt-Norge pr 1. januar 2015:

• Midt-Norge: 709 504
  • Møre og Romsdal: 263 719
  • Sør-Trøndelag: 310 047
  • Nord-Trøndelag: 135 738

Organisasjonskart

Vi arbeider med ein organisasjonsutviklingsprosess i Helse Møre og Romsdal. Ny organisasjonsstruktur vil vere klar primo november, og iverksatt ved årsskiftet 2016/2017.

Organisasjonskart HMR

Styret

Styret for Helse Møre og Romsdal HF blir oppnemnt av eigaren vår, Helse Midt-Noreg RHF. Dei tilsette i helseføretaket vel sine eigne representantar til styret. Styremøta i Helse Møre og Romsdal er opne, og vi streamar møta direkte. Gjennom styreadministrasjonen vår får du tilgang til sakspapir, vedtak og presentasjonar.

Styreadministrasjonen Helse Møre og Romsdal HF

Tillitsvalde

Tillitsvalde (pdf)

Brukarutvalet

Brukarutvalet i Helse Møre og Romsdal skal

• Auke brukarkompetansen i planarbeid og drift
  • Uttale seg om helsetilbod og planarbeid slik at brukarkompetansen vert lagd til grunn for tenestene
  • Kome med forslag til råd og utval i føretaket
  • Medverke til å gjennomføre brukarundersøkingar
  • Gi innspel til kvalitetsarbeidet
  • Vere forum for tilbakemeldingar frå organisasjonane, pasientar og pårørande
  • Halde kontakt med regionalt brukarutval
  • Melde saker som kan ha regional verdi
  • Delta i regionale samlingar og nettverk
  • Følgje opp arbeidet med tildeling av tilskot til brukarorganisasjonane
  • Medverke til helsepolitisk organisasjonsutvikling og samhandling mellom alle brukarorganisasjonane.

Brukarutvalet er oppnemnt av styret for Helse Møre og Romsdal, og har ei sentral rolle når det gjeld å følgje opp krav i lover og forskrifter om brukarmedverknad i norske sjukehus. Utvalet tar opp saker som har verdi for pasientar og pårørande.

Gi melding til brukarutvalet dersom du har positive eller negative opplevingar med Helse Møre og Romsdal HF.
Vi er opptatt av kvalitet og at pasientar og pårørande føler seg ivaretekne og respektert i møte med helsepersonell i Helse Møre og Romsdal HF.

Møteplan og saksdokument (brukarutvalet si administrasjonsside)

Visjon, verdiar og mål

Visjon

Vår visjon er å vere på lag med deg helsa di.

Verdiar

Kjerneverdiane våre er tryggleik, respekt og kvalitet.

Det betyr at vi skal:

• Vise ansvar og respekt for pasienten
  • Vere oppdatert og framtidsretta, og stille høge krav til kvalitet på tenestene våre
  • Vere nær og engasjert, og la openhet prege dialogar og samarbeid

Mål

Helse Møre og Romsdal skal vidareutvikle seg for å møte framtidas utfordringar, og vi skal sikre likeverdige tenester med god kvalitet tilpassa pasientane sine behov innanfor dei rammer vi har fått.

Utviklingsplan

Nytt sjukehus (SNR)

Styra for Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Noreg har vedteke eit nytt felles sjukehus for Nordmøre og Romsdal (SNR). Det skal erstatte Molde sjukehus og Kristiansund sjukehus og etter planen stå ferdig i 2021. Som ein del av prosjektet skal det også planleggast eit godt poliklinisk tilbod/distriktsmedisinsk senter i Kristiansund.

Nytt sjukehus SNR

Miljøsertifisering - Grønt sjukehus

Helse Møre og Romsdal deltar i det nasjonale prosjektet «Grønt sjukehus», som mellom anna har som hovudmål å innføre miljøleiing, miljøstyring og miljøsertifisering etter ISO14001.

Miljøsertifisering - Grønt sjukehus

Styrande dokument

Alle styrande dokument for Helse Møre og Romsdal er lagt ut i styreadministrasjonen for Helse Midt-Noreg.
Styrande dokument

Offentleg postjournal